Highlandgames

Dit programma bestaat uit (een selectie van) de onderstaande activiteiten. Programma's worden op maat aangeboden: Tijdens het bestellen kun je als opmerking aangeven om een activiteit toe te voegen of weg te laten.

Online reserveren

Dit programma online reserveren

Plaats een reservering en je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail met alle details en online betalingsmogelijkheid.

Omschrijving van programma


    Jaarlijks herleeft in meer dan honderd plaatsen in de Schotse Highlands een eeuwenoude traditie: de Highland Games of Gatherings. Dit zijn wedstrijden voor de clanheavy's, waarbij diverse vaardigheden worden getest. Op een groot grasveld, gekleed in traditionele Schotse kilt worden kracht- en behendigheidswedstrijden gehouden.

    Deze oude traditie is ook in Nederland bij Outdoor International te beleven.
    Als de clans gescheiden zijn en iedereen heeft de traditionele kilt "aangetrokken", wordt voor iedere deelnemer een handicap (omrekeningsfactor) berekend. Deze handicap wordt aan de hand van een kleine invultest vastgesteld en maakt een eerlijke strijd mogelijk. Met deze handicap heeft iedereen gelijke kansen: man of vrouw, dik of dun, kort of lang, oud of jong, iedereen kan winnen.