Over ons

International Outdoor Sports was de eerste naam waaronder in 1990 gestart werd. Niet geregistreerd maar om te proberen. Het eerste plan; een actief reisbureau voor actieve vakanties door heel Europa. In 1991 werd de vof Outdoor International opgericht met een kantoortje in de Poelestraat, Groningen. De gekozen naam spreekt voor zich.

Buitenlandreizen voor groepen met daarbij buitensportactiviteiten stonden het eerste jaar in de folder. Veel verschillende activiteiten zoals (tour)skiën, hiken, klimmen, kajakken en parapenten werden door de instructeurs begeleid, in gebieden als Jasna (Slowakije), Belgische Ardennen, Spaanse Pyreneeën en Oostenrijkse en Franse Alpen.
Eind 1991 introduceerde Outdoor het spel paintball in het Noorden. Nu een hightech sport, toen nog in de kinderschoenen. Ook de eerste binnenlocatie net buiten Groningen kreeg het logo met de kameleon op de gevel. Op deze locatie speelden we indoor-paintball en een paar jaar later boden we hier ook indoor-survival aan met activiteiten als abseilen en boogschieten.
Eind 1993 verhuisde het kantoor van de Poelestraat naar de Paulus Potterstraat en een maand later werd hier ook het eerste indoor-skiën aange-boden. Op de zogenaamde Mogul-slope kon men, op korte ski’s, skiën. Als voorbereiding op de skireizen konden de klanten hier trainen. Aansluitend gingen deze klanten mee met de skireizen naar Slowakije en de Alpen.
Activiteiten in Nederland bleken in trek te zijn bij bedrijven en groepen zoals vrijgezellenfeestjes en familie-uitjes. Vanaf 1994 zijn we ons dan ook specifiek gaan richten op deze nieuwe markt. Er werd gezocht naar nieuwe groepsactiviteiten en locaties waar de groepen konden eten, drinken en eventueel overnachten.
Ondanks het succes maar vanwege het individuele karakter van de activiteit stoppen we met het skiën op de indoorbaan. Vanaf 1996 gaan we dan ook voor de groepsactiviteiten in Nederland, en dan m.n. in Drenthe, Groningen en Friesland. Een vaste buiten locatie in Roderesch en een vaste binnen locatie in Hoogkerk sluiten aan op de nieuwe intentie.
Langzamerhand breiden we uit. Door samenwerking te zoeken met horeca kunnen we op steeds meer locaties programma’s aanbieden. Zij de horeca en wij de activiteiten. Vanaf 1999 gaan we op zoek naar een andere binnen locatie. We hebben meer ruimte nodig. Terwijl in het hoogseizoen van 2001 de groepen doordraaien, wordt de nieuwe hal ingericht voor gebruik.
In deze periode wordt het beleid binnen de organisatie aangepast. Werken aan veiligheid en kwaliteit staat centraal. Naast een TüV certificering wordt er een basis gelegd voor groei. Management uitbreiding en een planning voor de toekomst waaronder nieuwbouw. Eind 2002 wordt er een serieuze aanzet gedaan voor nieuwbouw op sportpark Kardinge, Groningen.
Naast uitbreiding van onze activiteiten gaat een aantal mensen zich richten op het onderwijs. We krijgen aansluiting binnen HBO en VMBO om hier onze kennis en ervaring aan te bieden op het gebied van sport, kwaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn we inmiddels betrokken bij projecten waarin de buitensport als middel wordt gebruikt.