TÜV certificaat

Geplaatst op 29 november 2011

Outdoor International is onlangs opnieuw bezocht door TÜV Nederland.

Behalve een paar kleine puntjes die voor verbetering vatbaar waren, was men voornamelijk weer enthousiast. Met name de rol van onze mentoren in het opleidingstraject werd als heel positief ervaren (niet voor niets is onze opleiding in het verleden als uitmuntend gekwalificeerd!).

De controle betrof deze keer een dagactiviteit in het Stadspark van Groningen. De activiteiten kratstapelen, katapultbouwen, kickbike-oriëntatie en kanovaren werden beoordeeld. In de indoorhal is het spel paintball beoordeeld.

Uitspraken uit het rapport
Het bedrijf presteert uitstekend in crisistijd, de stabiliteit in medewerkers en huisvesting getuigd hiervan. De medewerkers beoordelen de sfeer en het opleidingsprogramma als positief. Dit straalt ook uit op de werking van het veiligheidsmanagementsysteem, getuige de continuïteit in de werking van het systeem.

 Beoordeling van de praktijk paintball
Locatie: Ulgersmaweg 22, Groningen

§

Normeisen:

Bevindingen:

Werking van het veiligheidsmanagementsysteem in de praktijk

3.1

Intake

Akkoord. De instructeur wist welke groep er zou komen en waar hij op moest letten. Dit bleek uit een gesprek met de instructeur. Deze gaf aan dat het om een groep ging met vrouwen. In zijn instructie zou hij daarom extra nadruk leggen op het gebruik van bodyprotector.

3.2

Planning van activiteiten

Akkoord. Outdoor International heeft een vaste paintball-locatie. Alle materialen liggen altijd klaar. Paintball geweren liggen in afgesloten kastjes en paint ligt in een apart magazijn.

3.3

Voorbereiden van activiteiten

Akkoord. De voorbereiding was degelijk. Voorafgaand even overleg over de groep en materialen door de instructeur en de persoon die de boeking had aangenomen.

3.4

Introductie bij deelnemers

Akkoord en conform de instructies. De instructeur hield zich aan de richtlijnen van Outdoor International. Daarnaast is de instructie beoordeeld door de auditor aan de hand van de SRI. Daarbij waren er geen afwijkingen.

3.5

Begeleiding tijdens de activiteit conform eigen documentatie

Akkoord en conform de instructies. De instructeur hield goed toezicht. Deelnemers die het masker per ongeluk of uit enthousiasme afdeden werden direct gewaarschuwd. Eenmaal werd het spel stilgelegd om deze reden.

4.3/ 4.4

Onderhoud van materialen

Akkoord en conform de instructies. Alle risico-materialen zijn individueel gelogd. Deze logboeken zijn ingezien.

4.7

Selectie van de instructeurs

Akkoord. De instructeur was goed ingewerkt. Dit bleek ook uit het TVB-overzicht.

3.6/3.7

Evaluatie en ongevallen

Akkoord. Er was geen sprake van een ongeval in de praktijk. De werking van documentatie is middels een streekproef van drie klantendossiers akkoord bevonden.

 

Naar overzicht